2/17/2011

Almás fahéjas muffin


  • 100 gr vaj/margarin
  • 125 gr cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 kk fahéj
  • 2 tojás
  • 2 ek tej
  • 200 gr liszt
  • 1 kk sütőpor
  • 2 alma (kb. 250 gr)
A puha vajat/margarint keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, add hozzá a reszelt citromhéjat, fahéjat és a tojásokat. Végül keverd hozzá a tejet és a sütporral elkevert lisztet is. Az almákat hámozd meg és vágd apró kockákra, majd forgasd a tésztába. Az így elkészített tésztát töltsd muffinformákba, és süsd 180 C-ra előmelegített sütőben 25 percig.
Forrás: Dr. Oetker, Muffin új receptek.

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon fincsi lehet!

Wattacukor írta...

Muflinlázban égünk karácsony óta, kaptam is 2 tepsit hozzá. Ezt feltétlenül ki kell próbálni! Köszi a receptet! :)

Névtelen írta...

A pizzát megsütöttem, nagyon szuper lett, most ezt a muffint fogom.Nem találom az e-mail címedet, beírnád?
Marika

Bianka írta...

Finom és szép

Eva írta...

Marika, örülök, hogy ízlett a pizza!Erre az email címre írhatsz nekem: evadurovic(kukac)yahoo.com

Remélem, a muffin is ízleni fog!

Puszi!